fbpx

1.400 aturats més que en desembre a la Ribera

Compartix la notícia

La Ribera arranca l’any amb 1.400 aturats més que al desembre i un ascens interanual del 0,02%. El final de la campanya del camp i dels contractes de Nadal en l’hostaleria i el comerç han fet créixer la desocupació a la nostra comarca. UGT proposa donar continuïtat a les campanyes turístiques i agroalimentàries perquè siguen més llargues i mantinguen en el temps la quantitat d’ocupació que generen.

Gener no és normalment un bon mes per a l’ocupació en la Ribera, ja que s’acaba la campanya del caqui i també els contractes temporals vinculats a Nadal. Segons les dades publicades ahir pel SERVEF, la nostra comarca tanca gener amb 19.204  demandants d’ocupació, que representa 1.451 parats més que al mes de desembre. La contractació continua sent temporal amb una xifra del 94,22 % i desigual pel que fa al gènere, amb el 30 % de dones contractades davant del 69 % d’homes.

El secretari intercomarcal d’UGT, Raül Roselló explica que “les campanyes de ramaderia i turisme són molt curtes, la qual cosa fomenta l’ocupació estacional”. Roselló emplaça les administracions “a derogar la reforma laboral i impulsar polítiques públiques d’ocupació que protegisquen les persones en l’atur”.

Compartix la notícia

Deixa un comentari