13.000 persones s’han vist beneficiades per l’augment del salari mínim interprofessional
L’assemblea geneal d'UGT la Ribera ha presentat hui estes dades a la Casa de la Cultura d'Alzira

Tretze mil treballadors i treballadores de la Ribera s’han beneficiat de l’increment del salari mínim interprofessional. Una dada que s’ha presentat a l’assemblea geneal d’UGT de la Ribera, on s’han donat cita els delegats d’este sindicat. Els avanços sindicals en el món laboral han marcat la pauta de l’assemblea.

L’assemblea ha fet repàs dels fruits del diàleg social en els ultims tres anys. Des del sindicat, entre estos avanços sindicals, destaquen la reforma laboral que aconseguix reduir la temporalitat, l’ingrés mínim vital, la reforma de les pensions o el salari mínim interpressional. El secretari comarcal d’UGT, Raul Roselló, destacava que 13 mil persones s’han beneficiat d’este increment del salari mínim interprofesional.

Roselló ha insistit que, tot i que el huitanta per cent de les empreses d’esta comarca tenen menys de deu treballadors i per tant no tenen delegats sindicals, el treball d’UGT s’ha deixat notar en els convenis col·lectius. Convenis dels quals es beneficien tots els treballadors d’un sector. En este cas, Roselló ha explicat com la pujada del salari mínim interprofessional ha superat els sous que marcaven alguns convenis col·lectius. Ara cal continuar treballant per adaptar els convenis dels distints sectors a les circumstàncies actuals, marcades per la inflació.

Per la seua banda, el secretari general d’UGT, Ismael Sáez, ha destacat la importància que tenen les eleccions autonòmiques i municipals davant estos fruits, ja que des de fa deu anys s’ha reivindicat una reforma laboral, que ha arribat ara. Sáez ha explicat que perquè hi haja avanços sindicals és molt important tindre governs sensibles a les reivindicacions.

Deixa un comentari