IDEA Alzira ha beneficiat 10.000, format 2.200 i contractat 237

L’Agència de Desenvolupament Local d’Alzira IDEA finalitza l’any 2019 amb 10.363 persones beneficiaries i un pressupost gestionat de 5 milions d’euros. Un pressupost que s’ha utilitzat, entre altres iniciatives, per a formar a 2.200 persones i per a contractar-ne a 237. També, en 2019, va nàixer l’Espai Taronja i s’ha encetat la xarxa de formació internacional VET UP.

En este sentit, entre els programes més importants que IDEA gestiona, es troben els projectes europeus als quals s’ha destinat un milió d’euros. En 2019, s’han dut a terme un total de 38 i s’han realitzat 154 mobilitats europees. A més, a Alzira es troben allotjats 21 voluntaris d’intercanvi que realitzen una labor docent en els centres educatius de la ciutat.

Un altre dels projectes de formació més importants que a hores d’ara gestiona IDEA és l’Escola de Cuina que va nàixer l’any 2018 i des d’aleshores ha format al voltant de 70 persones. Actualment disposa de 4 cursos i un total de 60 alumnes que tindran l’oportunitat de treballar en els locals de restauració d’Alzira.

Durant la pandèmia, segons l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, ha sigut fonamental el paper d’IDEA pel que fa a la gestió de les ajudes i els plans d’ocupació social. Respecte a enguany no s’esperen canvis pel que fa als tallers d’ocupació ni tampoc als projectes de mobilitat internacional. La línia d’actuació dependrà de l’evolució de la crisi sanitària. No obstant això, a curt termini s’acabarà de gestionar la contractació de les persones que s’han inscrit als plans d’ocupació i, en finalitzar l’estiu, s’iniciarà la campanya dels bons de comerç i la plataforma on line i s’ajudarà als comerços a publicitar-se a través de la ràdio pública.

Ací pots escoltar l’informatiu complet:

Ir a descargar

Deixa un comentari