Més de 200 obres, aspirants als Premis Literaris Ciutat d’Alzira

La participació en els premis literaris ciutat d’Alzira 2020 augmenta en 165 treballs en només una setmana. Es tracta d’un total de 208 propostes literàries les que ja s’han presentat al concurs quan falta només uns dies per a la finalització del termini, el pròxim dilluns 7 de setembre. A més, les propostes també han augmentat, de moment, en una xifra de 50 en relació a l’any 2019.

A hores d’ara, la modalitat més recurrida és la del Premi Novel·la Ciutat d’Alzira per a la qual s’han presentat al voltant de 60 obres. Esta categoria és la millor dotada econòmicament amb un premi de 16.000 euros. No obstant això, des de la regidoria de cultura s’aprecia també un increment en les obres de poesia sobretot pel que fa a la gent jove. Les modalitats d’assaig i divulgació són habitualment les que menys propostes reben.

Des de la regidoria de cultura s’explica que esta augment de propostes en relació a l’any 2019 –quan es presentaren 150- es podria deure entre altres motius a la crisi econòmica, els mesos de confinament o un augment dels temes per a escriure. Des de l’Ajuntament d’Alzira s’anima als escriptors i escriptores a participar en uns premis que van camí de batre el récord de participació que es va aconseguir l’any 2018 amb la presentació de 242 originals. Escoltem el regidor de cultura Alfred Aranda en l’informatiu.

Ir a descargar

Deixa un comentari