En setembre ha baixat l’atur en 140 persones

Les dades d’atur del mes de setembre a la Ribera mostren, segons UGT, una lleugera reactivació del mercat laboral. A la nostra ciutat l’atur ha disminuït en 140 persones respecte al mes d’agost amb un total de 4.102 persones desocupades. Tot i això, segons UGT, les xifres d’aturats continuen sent molt elevades i cal tindre en compte que es tracta d’una recuperació econòmica basada en la precarietat.

I és que, les dades globals de la Ribera Alta atenen als mateixos criteris amb una disminució del 3’75 % de persones a l’atur d’agost a setembre però amb un augment de 2.700 respecte al 2019. La contractació és en un 90% temporal i menys de 7 contractes de cada 100 són indefinits. UGT remarca que a més, en estes dades no es té en compte l’efecte dels ERTOS en l’ocupació a la nostra comarca per la qual cosa la xifra d’aturats hauria d’engronsar-se un 30%.

En este sentit, el Sindicat insisteix en la urgència de reforçar les polítiques actives i els serveis públics d’ocupació així com enfortir el sistema de protecció per desocupació. Escoltem el secretari intercomarcal d’UGT, Raül Roselló en l’Informatiu.

Ir a descargar

Deixa un comentari