Dia Mundial contra el Càncer
Les societats científiques reflexionen sobre com la Covid-19 afecta els programes de prevenció i diagnòstics de càncer

Hui, 4 de febrer, es commemora el dia mundial contra el càncer, i, segons dades de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), cada any es diagnostiquen prop de 275.000 casos nous i existixen al voltant d’1,5 milions de persones afectades per esta malaltia, per això, es recomana seguir les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer.

Esta iniciativa de la Comissió Europea és una recopilació de mesures que, de ser seguides per la ciutadania, podrien reduir el risc de patir esta malaltia. En este sentit, fa referència tant a evitar o disminuir l’exposició a agents cancerígens o a canviar estils de vida no saludables, entre d’altres. A més, es considera que podrien evitar-se quasi la meitat de les morts per càncer a Europa si tots seguiren aquestes recomanacions.

En ‘El Dia per Davant’ l’infermer del centre de Salut d’Alzira, Xavi Torremocha, ens alertava de la importància de seguir aquest codi, així com seguir al peu de la lletra les mesures dictaminades per les autoritats sanitàries enfront a la Covid-19. L’escoltem en El Dia per Davant:

Ir a descargar

Deixa un comentari