2.500 persones patixen incontinència fecal a la Ribera

Compartix la notícia

L’hospital de la Ribera ajuda a més d’un 95% de pacients amb incontinència fecal amb un neuromodulador elèctric. Es tracta d’un aparell que s’instal·la al nervi sacre i que el mateix pacient pot controlar a través d’una aplicació mòbil. La cirurgia és molt senzilla però només està indicada per a les persones que no hagen pogut controlar la seua incontinència mitjançant altres mètodes menys invasius com una dieta i una rutina d’exercicis per a enfortir la musculatura.

La incontinència fecal és un malaltia, moltes vegades silenciada, que afecta al voltant de 2.500 persones a la comarca de la Ribera. A més, és freqüent sobretot en dones que per la seua constitució anatòmica, processos d’embaràs o parts poden haver modificat el sol de la pelvis i haver disminuït el control de l’esfínter. El neuromodulador no sols és d’utilitat per a la incontinència fecal sinó també per a la urinària.

L’ instal·lació de l’aparell és senzilla i es realitza sense necessitat d’hospitalització. La tècnica consistix en implantar al pacient uns elèctrodes en els arrels nerviosos del sacre que connectaran amb el neuromodulador extern a través d’uns cables.

Escolta l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-22-juny-2020_md_52296280_wp_1

Compartix la notícia

Deixa un comentari