2a jornada de Xarxa Salut

Segon dia de les jornades de Xarxa Salut des d’Alzira. Una jornada que hui ha comptat amb la participació de Jara Cubillo, de l’area de promoció de la salut i equitat del Ministeri de Sanitat.
La mèdica de família Jara Cubillo ha parlat de la importància de les xarxes comunitàries per a la salut local. Segons ha explicat, la participació de la ciutadania a través de diverses xarxes genera salut. Unes xarxes ciutadanes que compten amb ciutadania, administració i professionals i tècnics. Ara bé ha destacat la poca cultura de participació real que tenim, tot i incidir que no és necessari crear xarxes de salut a propòsit sinò aprofitar-se de les que ja establides com associacions, veïnat, falles, festes i col·lectius per a construir xarxes, com s’ha comprovat en la pandèmia. En este sentit, Cubillo explica com ens beneficia la participació.
Jara Cubillo.

Al llarg del matí s’han estat presentant diverses experiències d’àmbit local des d’ajuntaments com el de Sueca, Borriol o Altea. En una segona part de les jornades s’ha donat a conèixer les iniciatives que s’han dut a terme en l’àmbit de l’educació, el treball i la comunicació per a la d’incrementar la resiliència comunitària en este tejps de pandèmia.

Deixa un comentari