8 d’abril: celebració del dia del poble gitano

Alzira s’ha sumat hui a la celebració del Dia del Poble Gitano amb la lectura a la porta de l’Ajuntament d’un manifest institucional i de la ciutadania amb l’objectiu reconèixer el paper del col·lectiu en la nostra història i combatre els estereotips i la discriminació que hui dia encara es mantenen vigents.

Així ho ha explicat una de les assistents a l’acte, Azahar Ruano:

DIA DEL POBLE GITANO 1 AZAHAR

Sobre l’orige de l’efemèride i la seua importància ha parlat també el monitor de minories ètniques Juan Escudero:

DIA DEL POBLE GITANO 2 ESCUDERO

Els actes s’han encetat este matí amb la lectura per part de l’alcalde d’Alzira Diego Gómez d’un manifest institucional en favor de la igualtat i el reconeixement del poble gitano i han seguit amb la celebració de la cerimònia del riu al Xúquer en memòria de les víctimes de l’holocaust. Aquestes han segut les paraules de Gómez:

DIA DEL POBLE GITANO 3 GÓMEZ

D’altra banda, demà a les 10 tindrem en Alzira Ràdio Sara Kechouane i Araceli Moreno, agents del projecte RIU que ens parlaran del poble gitano i de les desigualtats en salut.
I per acabar les celebracions amb motiu del dia del Poble Gitano, el pròxim dijous 11 d’abril a les 9:30 al Centre de Participació Ciutadana s’ha organitzat un taller de promoció de la igualtat entre dones i homes a càrrec d’Ainhoa Valentín i Mery Sención, agents de Salut del projecte RIU

Deixa un comentari