80 carrers d’Alzira recordaran el seu nom tradicional

En la passada sessió plenària l’Ajuntament d’Alzira assigna els noms de dos carrers, tres places i un parc. Al mateix temps, també es va aprovar la iniciativa de dotar a 80 carrers del municipi d’una placa que recorda el nom tradicional o popular que han rebut al llarg del temps.

L’economista alzireny Emili Tortosa donarà nom a una plaça igual que el de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas. També s’assignen altres noms com la plaça del grup de teatre de la Muntanya, el carrer de l’Hort de les Madrilenyes, el carrer de les Filadores així com la Plaça de les víctimes del terrorisme. L’assignació de noms del carrers que va ser ratificada al plenari és una decisió de la comissió de toponímia. Una comissió que també ha decidit assumir la proposta del metge alzireny Juan José Nadal, elaborada a partir dels llibres publicats per Aurelià Lairón, Rubén Pastor i Antonio Martínez on proposa la recuperació de la denominació dels noms tradicionals d’alguns d’ells.
L’Ajuntament ha fet seua la proposta i per això ha acordat instal·lar plaques que recorden el nom tradicional però sense que implique el canvi del nom del carrer, ni tinga cap incidència administrativa. Ho explica el regidor de cultura, Alfred Aranda.

D’esta manera, es col·locaran plaques amb la denominació tradicional del carrer en 80 vies i places del nostre municipi.

1 comentari a “80 carrers d’Alzira recordaran el seu nom tradicional”

Deixa un comentari