Agenda del cap de setmana

DIVENDRES 25/11

Esta vesprada, el cinema ens arriba de la mà del Club de cinema Alzira. A les huit es projectarà a la Casa de la Cultura la pel·lícula Alcarràs, una producció dirigida per la barcelonina Carla Simón. La vorem en versió original, subtitulada en castellà. Entrada 3 euros i 2, la reduïda.

Guanyadora de l’Os d’Or en la 72 edició de la Berlinale, s’ha convertit en la primera pel·lícula en català a rebre este guardó. Alcarràs també va ser de la pel·lícula seleccionada per a representar Espanya en els Oscar 2023. La historia transcorre a l’estiu al poble d’Alcarràs, que destaca per la gran collita de bresquilles que aconseguixen els seus habitants.

DISSABTE 26/11

El Grup de Debat per la Igualtat d’Alzira presenta el llibre “Microrelats per la Igualtat II, III, IV I V Edició”. Serà este dissabte a les 12 hores en el Museu Municipal d’Alzira. Esta publicació ha sigut possible gràcies a l’Ajuntament d’Alzira i Caixa Popular, entitats que patrocinen el Concurs de Microrelats per la Igualtat “Clara Campoamor Rodríguez”. El llibre recull els treballs premiats al concurs de microrelats en les convocatòries de 2017 a 2021.

I dissabte tenim cita també amb el teatre, concretament amb la companyia Onze al Teatre, que ens arriba des de Sant Quirze del Vallés gràcies a l’intercanvi de Volem Teatre de la Tarumba, que ha estat allí també. Esta és la primera vegada que el grup català ve a Alzira i ens presenta una obra que s’anomena Que ve en Pitarra! Serà a la Casa de la Cultura a les set i mitja de la vesprada. Les entrades són a 3 euros i per als estudiants dels centres educatius, un euro.

Continuem este cap de setmana celebrant Santa Cecília, amb dos nous concerts de la Societat Musical d’Alzira. Dissabte la banda simfònica actuarà a les set al Gran Teatre, dirigida per Enric Parreño. Amb peces d’Amando Blanquer, Manuel Morales Martínez i Aram Khachaturian, entre d’altres.

I, per últim, este dissabte es clausura el Mes del Manga amb una excursió a la Japan Weekend de València. Les persones interessades poden dirigir-se al Centre d’Informació Juvenil o a l’Espai de Rock.

DIUMENGE 27/11

Alzira acull este diumenge la seua III Fira Animalista Solidària amb l’objectiu d’animar la ciutadania a adoptar. Una iniciativa organitzada per la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira, la Falla Hernán Cortés i el Grupo Unidos que se celebrarà a la Plaça Major a partir de les deu del matí.

Una demostració de peluqueria i una exhibició canina inauguraran la Fira a partir de les deu del matí. En acabar, i fins a les dotze, tindrà lloc una classe d’obediència i comunicació canina, activitat introduïda enguany per primera vegada. A continuació, les persones assistents a la Fira podran gaudir d’una passarel·la de gossos en adopció fins a la una i mitja. A més, al llarg de tot el matí hi haurà activitats per als més menuts. La jornada conclurà amb una rifa de dotze i mitja a una, la recaptació de la qual anirà destinada a les protectores. Així ho explicava la regidora de Sanitat, Gemma Alós.
Enguany han participat set protectores, Galgos Felices Fundación, Puro Galgo, Grupo Rescate Animal Unidos, Gatito Lindo, Loween con G de Gato, Lacua i Gats de Carcaixent. Esther Colomer, de la Falla Hernán Cortés, subratllava l’aportació del Grupo Unidos, que incentiva l’adopció a la Fira a través d’una série d’ajudes.

Santa Cecíllia tancarà diumenge també amb l’agrupació Ibn Jafadja dirigida per Vicent Carbonell, a les set de la vesprada al Gran Teatre. Interpretaran una barreja de músiques que ens duran a Brasil, fandangos o música més clàssica i èpica. Una selecció musical per a gaudir d’este últim concert en honor a Santa Cecília.

Deixa un comentari