Ajuntament, Universitat de València i Diputació creen un màster de gestió de polítiques de territori

Ajuntament d’Alzira, Universitat de València i Diputació han unit els esforços per a posar en marxa el Master de gestió de polítiques del territori. Un títol de postgrau de la Universitat que arriba a la segona edició i que formarà els actuals i futurs agents de desenvolupament local. Una figura estratègica dins de l’administració local que ve a ser fonamental alhora de gestionar els fons europeus.
L’Ajuntament d’Alzira acull este master semipresencial com una eina més de la formació constant per la que aposta el consistori. Esta iniciativa que partix de l’institut interuniversitari de desenvolupament local està formant professionals que des d’una vessant multidisciplinar tinguen eines per al desenvolupament local des d’un punts de vista integrador. Ricard Calvo és el director del master

En este sentit, tal i com ha explicat la directora de l’Institut interuniversitari, Dolores Pitarch, l’objectiu de la Universitat es crear sinergies entre professionals, universitat i administracions per transferir tot el coneixement de la universitat als pobles i ciutats per millorar la vida de la ciutadania.

Des de la Diputació de València, es considera fonamental esta formació, i sobretot la seua dimensió europea. És necessari formació per a gestionar els fons europeus en projectes consensuats amb els diferents agents i que responguen a la necessitat real de cada territori, Jose Domingo Martínez, representat de la Diputació.

El master que s’han presentat hui a Alzira es per a 25 persones i en format semipresencial. Des de la Universitat de València s’ha destacat la qualitat de’este master per la plantilla de professora, que aporta tant persones del món acadèmic com professionals que actualment treballen en estes qüestions.

Aprofitant la presència dels resperesentants de la Universitat de València, s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Universitat de VAlènica i l’agencia de desenvolupament IDEA.
Un conveni que ve a constatar la tasca que ja s’està fent des de fa més de vint anys de col·laboració entre la Univeritat i este departament municipal. Tal i com explica la vicerrectora de d’investigació i transferència Maria Dolores Real, l’ajuntament d’Alzira i la Universitat amb este conveni fan que es treballe conjuntament entre els tres pilars per a millorar la vida de la ciutadania.

Des de l’Ajuntament d’Alzira, Diego Gómez ha recordat l’aposta de l’Ajuntament d’Alzira per l’ocupació i la formació, i l’interés que té per a la població alzireny esta col•laboració que es plasma any rere any en distintes activitats com la Setmana de l’economia i totes les activitats de formació que es desenvolupen a través d’Idea. Diego Gómez.

Deixa un comentari