fbpx

Alcohol i cocaïna les principals addiccions detectades a la comarca de la Ribera

Compartix la notícia

411 pacients han segut atesos en la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital de la Ribera en 2018, un 7% més que l’any anterior. L’alcohol i la cocaïna han segut les principals causes de visita a esta unitat multidisciplinar en què els pacients reben un seguiment a nivell individual, assisteixen a grups terapèutics i reben suport familiar.

Del total de nous pacients atesos, la meitat ha acudit per primera vegada a este tipus d’assistència mentre que l’altra meitat han estat pacients que ja havien acudit a la unitat però havien abandonat el seu tractament feia vora sis mesos. A més, dels 411 pacients atesos, un 81% eren homes amb una edat compresa entre els 35 i els 49 anys, sense parella, a l’atur i amb fills.

La Unitat de Conductes Adictives està situada junt al Centre de Salut d’Alzira del carrer la Pau  i es coordina amb altres entitats sanitàries socials i municipals de la comarca amb l’objectiu de proporcionar una assistència integral als pacients que presenten trastorns addictius. A més forma part del grup ARPA (Abordaje en la Ribera de los Problemas por Alcohol), integrat per professional sanitaris d’atenció primària, especialitzada, Unitats de Prevenció Comunitària municipals i Salut Pública, que treballa en la Ribera per a reduir el consum d’alcohol i millorar l’atenció d’este problema de salut a tots els nivells: preventiu, assistencial i social.

 

Imatge Eldiario.es  

Compartix la notícia

Deixa un comentari