Alzicoop preveu una baixada de fins al 50 per cent de la producció de caqui i cítrics

La Cooperativa d’Alzira preveu enguany una baixada de fins al 50 per cent de la producció de caqui i taronja. Una reducció que ve marcada perquè l’any passat va haver un excés de producció i per les pluges persistents de la passada primavera.
Des de la Cooperativa esperen una campanya molt curta perquè la producció no és massa gran. En la Cooperativa la producció l’any passat va ser d’uns 11 milions de quilos de cítrics i quasi 5 milions de caqui. Enguany esperen que estes xifres baixen a quasi la meitat de les dues produccions. El motiu és que els camps van patir molt en els mesos de primavera, amb la qual cosa la producció ha minvat.
Soler tampoc es mostra optimista a l’hora que els preus siguen millors. Explica que encara que el lògic seria que els preus foren més alts perquè enguany hi haurà menys oferta però amb la mateixa demanda, amb la globalització és complicat preveure res.
Per últim, des d’Alzicoop expliquen que han posat en marxa una campanya d’informació per als socis de recomanacions de com evitar la infecció per la “negrilla”. Una acció que s’inicia per evitar la situació de plaga que van tindre l’any passat i que va fer que molta de la producció no es puguera comercialitzar. Tot i això expliquen que han de ser els socis els que facen el tractament, motiu pel qual no saben com s’haurà seguit la recomanació i per tant no saben com pot afectar a la producció enguany.

Deixa un comentari