Alzira acollirà el pròxim mes de març una convenció d’investigadors oncòlegs

Alzira acollirà el pròxim mes de març una convenció d’investigadors oncòlegs, coordinada pel metge alzireny José Miguel Cuevas. L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ho ha anunciat este matí durant la presentació de la 8a Carrera Contra el Càncer que se celebrarà a Alzira el dissabte 19 d’octubre.

Esta iniciativa, duta a terme per l’associació de dones contra el càncer de mama des de 2012 espera reunir més de 1.700 persones que aportaran més de 7.000 €. Per arribar a eixa xifra han d’adquirir un dorsal per 4 € que aniran destinats a la investigació. Es recorreran 4 quilòmetres caminant o corrent sense límit d’edat. Segons ha explicat la presidenta de Dacma, Mariví Ferragud,  la carrera té un fi social, no econòmic, que és estar presents en la societat i conscienciar que cal fer esport a qualsevol nivell per a millorar la nostra salut.

El prestigiós oncòleg alzireny, José Miguel Cuevas, ha recordat les quatre situacions que fan més propici el càncer: el sedentarisme, el sobrepès, l’alcoholisme i el tabaquisme.

La gerent de l’hospital de la Ribera, Liliana Fuster, ha recordat la importància de la prevenció i ha recordat les diverses millores que hi haurà en breu.

Enguany el recorregut serà diferent per la coincidència amb la fira comercial que ocuparà l’avinguda Sants Patrons. El president de la Rabosa, club que organitza la carrera, ja ha previst el canvi.

Entre d’altres aspectes, l’alcalde d’Alzira ha agraït que Dacma vaja a regalar bosses reutilitzables per seguir lluitant contra el plàstic. 

Deixa un comentari