Alzira acollirà les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a la Cotonera

La Universitat Politècnica de València ja ha donat el seu vistiplau a l’alternativa presentada per l’Ajuntament d’Alzira. Per això, finalment, els 570 alumnes dels pobles d’Albalat, Algemesí, Alzira, Carcaixent i la Pobla Llarga, que es juguen el seu futur acadèmic i professional en estes proves, no hauran de traslladar-se a la capital valenciana.

Segons ha avançat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, als micròfons de ‘El Dia Per Davant’, ahir la UPV va acceptar la seua proposta de la Sala d’Esdeveniments Cotonera, després de revisar que esta complia amb la normativa i les mesures de seguretat corresponents. A més, es tracta d’un emplaçament que es troba al costat de l’estació de Renfe i que facilitarà l’arribada a l’estudiantat dels pobles del voltant, així com la dels alzirenys i alzirenyes que enguany es presenten a la PAU.

Tot i que l’any passat els exàmens d’accés a la universitat es van realitzar als instituts, enguany la UPV reclamava un tribunal únic en un espai que garantira les mesures de seguretat, distància i aforament, a causa de la Covid-19.

En este sentit i atenent a les noves característiques decretades per a les proves d’accés a la universitat, el Centre Públic de Formació de Persones Adultes Enric Valor no podia fer front a estes condicions. Per això, la universitat decidia que els estudiants haurien de desplaçar-se a València els dies 8,9 i 10 de juny per a la convocatòria ordinària.

Finalment, la Cotonera serà el lloc on s’examinen els estudiants dels 5 municipis de la comarca de La Ribera. L’espai compta amb tres sales destinades a l’alumnat, s’ha reservat una sala, la més xicoteta del complex, per al tribunal, i també s’habilitarà una altra per als temps d’espera entre exàmens on els estudiants també podran dinar. Diego Gómez.

Categories Educació Etiquetes

Deixa un comentari