Alzira acull diferents actes i manifestacions pel 25N

El pròxim divendres es commemora el Dia Mundial per l’Eliminació de la Violència cap a les Dones. Este migdia, la Mancomunitat de la Ribera Alta ha presentat la campanya “Paraules d’Igualtat”, organitzada per l’Agència d’Igualtat i convivència de la Mancomunitat.

En l’acte ha estat present la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such Palomares, junt a diversos alcaldes i regidors de la Ribera Alta. En esta presentació s’ha donat a conéixer el treball de la Mancomunitat en la prevenció de violència cap a les dones i el servei que poden oferir gràcies a la unió de les subvencions de 22 pobles per a donar uns serveis als quals no podrien optar individualment.

La campanya Paraules d’Igualtat pretén que la ciutadania riberenca done suport moral a les dones que han patit violència, així com deixar constància que la violència ocorre qualsevol dia de l’any i cal posar el focus en ella tots els dies de l’any.

Divendres hi haurà dos actes amb motiu d’este dia. A les 11 del matí, l’Ajuntament d’Alzira convoca a la ciutadania a participar en la lectura del manifest que es realitzarà a la Plaça del Carbó.

Per la vesprada, a les 18:30, el col·lectiu 8-M d’Alzira convoca a participar en la manifestació que partirà des de la Plaça Major, transcorrerà pel carrer Benito Pérez Galdós, plaça d’Alacant, Av. del Parc, Hort dels Frares i conclourà de nou a la Plaça Major. Tot seguit, es llegirà un manifest de denúncia per la violència exercida contra part de la meitat de la població mundial. Begoña Alfaro, tècnica de l’àrea d’Igualtat i no Discriminació de CEPAIM, una de les associacions que conformen el col·lectiu 8-M, convida les persones participants a anar vestides de morat o de negre i amb un fanalet il·luminat.

El lema de la manifestació és “Perquè la violència masclista existix i ens mata”. Recordem que en 2022 han sigut assessinades 38 dones.

Deixa un comentari