Alzira vol potenciar el costum beneficiós d’anar a peu a l’escola en la Setmana Europea de la Mobilitat

Esta setmana se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat sostenible i segura. Una iniciativa que sota el lema camina amb nosaltres intenta fomentar a les ciutats alternatives a l’ús dels vehicles motoritzats. Una proposta de transport sostenible necessària també entre els més menuts i que es fa palesa cada vegada en més municipis, com Alzira, amb les rutes segures per a anar caminant a l’escola.

Una proposta per la sostenibilitat que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre l’impacte ambiental de l’ús dels vehicles motoritzats en el medi ambient però també de les conseqüències d’una vida sedentària sobre la salut de les persones. Per això, aposten per l’ús del vehicle urbà sostenible i encara més pels passejos a peu o amb bicicleta. Iniciatives que fomenten, segons els experts, un retrobament amb l’entorn i la natura.

Tots ells aspectes que també s’han de tindre en compte per als xiquets. I és que, acudir a l’escola a peu o en bicicleta reporta beneficis incalculables per als més menuts com el foment de l’autonomia. Per això, cada vegada són més els municipis que, com Alzira, habiliten rutes escolars que faciliten l’arribada segura a les escoles i instituts a peu o en bicicleta.

(foto: republica.com)

Deixa un comentari