Alzira aprova l’Agenda Urbana Un riu de futur

Ahir, Alzira va aprovar l’Agenda Urbana Un riu de futur, amb l’abstenció del partit popular i ciutadans i el vot en contra de Vox. L’agenda urbana que ja es pot consultar a la seua pàgina web comporta un eix vertebrador dels projectes de futur per a Alzira. Amb l’elaboració d’este document, Alzira es posa capdavantera entre les ciutats espanyoles per a rebre fons europeus.
L’agenda urbana s’ha concretat en 14 projectes per al futur de la ciutat d’ací al 2030 segons els objectius de desenvolupament sostenible i que es poden valorar i votar a la pàgina web. Estos projectes naixen del treball realitzat durant uns mesos en els que s’han recollit més de 280 propostes de tècnics i ciutadania. La regidora responsable, Leticia Piquer, valorava l’esforç realitzat i destacava la participació de gent de totes les edats en este procés que es considera una oportunitat històrica per al desenvolupament de la ciutat.
El partit popular justifica la seua abstenció en dos aspectes, pel que fa al procés participatiu, considera que el mostreig de veïnat que ha participat, és reduït i en segon lloc, per no incloure temes que preocupen a la ciutadania com la seguretat o la brutícia.
En el cas de Vox, el vot en contra es basa en que són contraris a l’agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.
Per la seua banda, des del partit socialista, es va alabar el treball realitzat i la consecució d’este document i programa de l’Alzira del futur, per tal d’aconseguir diners per a la ciutat.
Recordem que fins el pròxim 7 de setembre es pot participar en l’enquesta per a valorar el 14 projectes de l’agenda urbana a la pàgina web alziraunriudefutur.es/participació.

Deixa un comentari