Alzira aprovarà uns pressupostos de prop de 47 milions d’euros per a 2023

L’Ajuntament d’Alzira aprovarà demà els pressupostos del 2023 en un plenari extraordinari. Els comptes municipals del 2023 estan xifrats en 46.705. 614 € i destinen 3.773.000 € a inversions. Un pressupost, definit com de l’estabilitat, en el qual no es pugen els impostos i es manté la capacitat inversora de l’Ajuntament.

Este matí, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el regidor d’Hisenda, Albert Furió han presentat les principals dades econòmiques municipals. Dades que confirmen que Alzira ha reduït el deute municipal dels 16 milions que tenia en 2015 als dos milions amb què acabarà el 2022, una reducció del deute del 83%, que beneficia la capacitat d’inversió de l’Ajuntament. Diego Gómez, alcalde d’Alzira, confirma que les dades indiquen que és la ciutat gran menys endeutada de tota la província.

Pel que fa al capítol d’inversions destaquen els 305 mil euros que es destinaran a obres en els camins rurals, els 631 mil euros per a pagar a la familia Sunyer pels terrenys del polígon de la carretera d’Albalat, 100 mil euros per a la recuperació de la Torre dels Coloms, entre altres. Inversions que se sumaran a les transferències d’altres administracions.

Un dels aspectes que ha destacat el regidor d’Hisenda és que el pròxim any no s’incrementen els impostos a la ciutadania, es mantindran totes les ajudes a entitats i s’incrementarà el capítol de polítiques inclusives i socials.

Pel que fa al capítol de recursos humans, Furió ha confirmat que serà un 48% del pressupost, tot i que s’incrementarà en un milió dos-cents. Un increment que es deu també a l’increment de sous dels tres grups de treballadors de l’Ajuntament que són els que menys cobren.

El ple extraordinari de pressupostos es farà demà a les sis de la vesprada i es podrà seguir en directe a través d’Alzira Ràdio.

Deixa un comentari