Alzira autoritza les cremes agrícoles a partir del pròxim 1 d’octubre

L’Ajuntament d’Alzira torna a autoritzar les cremes agrícoles a partir del pròxim 1 d’octubre. Després dels episodis de pluges d’este mes, la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició ecològica ha alçat la prohibició de realitzar cremes agrícoles que estava en vigor des del passat 15 de juliol.

L’horari de crema permés per a estes tasques serà: quan l’àrea es trobe a menys de 100 metres de zona forestal es pot cremar fins a les 11 del matí. En cas que es trobe a més de 100 metres i fins a 500, fins a la 13:30.

En tot cas segueix en vigor la prohibició de realitzar cremes agrícoles quan hi haja avís de pre-emergència 2 i 3, que coneixem com a taronja i roig.

Des de la regidoria han volgut incidir en la importància de la implantació de la trituració de restes agrícoles en les parcel·les més pròximes al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella vinculat al Pla de Desenvolupament Rural. Este pla pilot, en marxa des de l’any passat, permetrà evitar el factor de risc en un àmbit tan sensible.

Categories El Camp

Deixa un comentari