Alzira comença esta vesprada els actes relacionats amb Jaume I amb un concert

Alzira comença hui els actes relacionats amb Jaume I amb un concert de música medieval. Alzira reivindica amb este acte i una exposició la seua història com a ciutat en la que va morir Jaume I. Estes activitats s’organitzen per aprofitar la incorporació d’Alzira a la Ruta Europea de Jaume I, en el 746 aniversari de la mort del monarca.
Alzira presenta hui un concert de música medieval a càrrec de la companyia de Mara Aranda. A l’acte, a l’auditori de la Casa de la Cultura, l’artista valenciana interpretarà partitures antigues, una aposta que l’ha fet gaudir d’un gran reconeixement.
Demà dimecres, a més, s’inaugurarà una exposició a les 11 del matí al claustre de la Casa de la Cultura sobre Jaume I i la corona d’Aragó. Esta exposició constarà de murals que expliquen la història del monarca i es podrà vore durant un mes.
Alzira és una ciutat molt relacionada amb la història de Jaume I. Es creu que va ser on Jaume I va morir el 26 de juliol de 1276, quan anava de camí cap a València. També en la ciutat va renunciar a la seua corona en favor del seu fill Pere. Cada 30 de desembre en Alzira es commemora la conquesta i enguany, a més, s’han convocat estes activitats per celebrar l’aniversari de la seua mort.

Deixa un comentari