Alzira commemora el Dia de la Dona amb una concentració davant l’Ajuntament

Alzira ha commemorat el dia de la Dona hui amb una concentració a les portes de l’Ajuntament on s’ha expressat els objectius que es marca l’Ajuntament este 8 de març. L’acte ha comtpat amb unes albaes reivindicatives a càrrec de Àngels Cuenca, Ximo Borràs i Bea Martínez.
L’alcalde d’Alzira i la regidora de la dona han estat els encarregats de llegir una moció on l’Ajuntament, com a institució més pròxima a la ciutadania, expresa una sèrie de compromisos pràctics. El primer, incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos i a les inversions, especialment als fons europeus Next Generation, elaborant un informe d’impacte de gènere que siga vinculant. D’altra banda es comprometen a aplicar el pla d’igualtat i estratègic amb especial atenció a la distribució equitativa dels usos del temps, l’escletxa salarial i la intereseccionalitat. Una altre dels compromisos municipals és incorporar de forma progressiva el llenguatge inclusiu als documents dels diferents departaments municipals.
D’altra banda, l’Ajuntament constata que la Covid està tenint impacte especialment en la dona de formes molts diverses i està reforçant la desigualtat ja siga pels rols sexistes o la precarització al mercat laboral. Per això, l’Ajuntament demana també al Govern espanyol que habilite les baixes laborals per raó de cures en els casos de malaltia o confinaments de menors d’edat i persones a càrrec.

Deixa un comentari