fbpx

Alzira conmemora el Dia Internacional de la Dona

Compartix la notícia

Com va dir la filòsofa Simone de Beavoir, el feminisme és una forma de viure individualment i de lluitar col•lectivament. Este 8 de març les dones del món encaixarem de nou les mans en la distància per lluitar juntes contra la desigualtat de gènere. Les dones d’Alzira també ho faran amb la manifestació que ha organitzat el col•lectiu 8M per a este diumenge. I també l’Ajuntament, que ha organitzat hui un acte institucional per llegir la moció del 8 de març, aprovada a l’últim Plenari.

“Una mirada feminista a totes les polítiques que fem cada dia”, així ho ha anunciat este matí la regidora de Serveis Socials, Letícia Piquer, junt amb la regidora d’igualtat, Marina Mir, que han parlat a favor de la dona en nom de tot l’Ajuntament d’Alzira.

El col•lectiu 8M d’Alzira, del qual formen part les Dones Pensionistes reivindiquen el dret de les mestresses de casa a cobrar una pensió equivalent a les hores de feina que han fet, però que no han cotitzat. Al seu parer, s’han vist al llarg de la historia obligades a interrompre la seua vida laboral per cuidar els seus fills i això no es reflexa a l’hora de cobrar les pensions.

El PSOE d’Alzira mostra el seu suport a les generacions de dones que any rere any han lluitat amb valentia i determinació per la llibertat. Els socialistes afirmen el seu compromís per una societat paritària i una igualtat real i efectiva, i asseguren que el seu camí polític és avançar en una democràcia que ha de donar resposta als obstacles en què es troben les dones al llarg de les seues vides.

Ribera en Bici fica el focus en les dones indígenes que, a banda de lluitar per la igualtat, encapçalen la resistència dels seus pobles per l’ecosistema i per la seua forma de vida. Segons afirma Ribera en Bici, moltes d’elles són víctimes de la violència emprada per les grans empreses transnacionals com és el cas de Berta Càceres, líder de l’ètnia Lenca a Hondures que fou assassinada per la constructora hidroelèctrica d’Aigua Zarca.

Compartix la notícia

Deixa un comentari