fbpx

Alzira demana un millor finançament per als valencians

Compartix la notícia

L’Ajuntament d’Alzira aprova una moció en favor d’un nou acord sobre el finançament dels municipis valencians amb el vot a favor de tots els partits de la corporació excepte de VOX. Els partits es mostren satisfets amb la suspensió de la regla de despesa que ha efectuat el govern de l’Estat per al 2020 i el 2021. El PSOE i Compromís afirmen a més, continuarà lluitant per un finançament just per a la C.V.

El PP, el PSOE, Ciutadans i Compromís es mostraren d’acord en la necessitat que el govern de l’Estat compense els Ajuntaments les despeses que s’han realitzat envers la covid-19. Tot i això, el PP ha afirmat que la llei Montoro va servir per a ajudar-nos a eixir de la crisi econòmica i per a estalviar durant tot este temps enrere encara que ara ens facen falta els recursos.

Pel que fa al PSOE, el regidor Fernando Pascual va insistir en què, encara que siga una tasca costosa, la CV aconseguirà un finançament just com ja va aconseguir en el seu moment l’Estatut d’Autonomia. Tot i això, demana el suport del PP també a nivell nacional.

El regidor d’hisenda, Albert Furió va fer referència a la necessitat que el govern d’Espanya quantifique les despeses en serveis impropis i les despeses no previstes pels consistoris per a així, compensar econòmicament els Ajuntaments.

Pel que fa a VOX va justificar la seua abstenció amb la justificació que les manifestacions d’altres partits es quedaven només en falses paraules però no es traslladaven a l’acció.

Precisament el president de la GVA Ximo Puig va anunciar ahir que el Ple de Consell aprovarà este divendres l’avantprojecte de Llei del Fons de Cooperació Municipal, una norma que consagrarà la reivindicació dels municipis valencians d’un fons autonòmic de finançament local que, d’una manera incondicionada, objectiva i transparent, done cobertura al principi d’autonomia local i proporcione estabilitat al sistema.

Escoltem diferents regidors en l’informatiu.

      informatiu-migdia-2-d-octubre-2020_md_57374130_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari