Alzira dura a terme el projecte ORANGERIE, guanyador de l’EUROPAN, al Baix Torretxó

El passat divendres 3 de juny vam assistir al lliurament de premis del concurs d’Arquitectura Europan 16 al Palau de la Música de Barcelona. Espanya ha participat en la setzena convocatòria d’EUROPAN amb set emplaçaments: Almendralejo, Alzira, Barcelona, Beizama, Esparreguera, Madrid i Roquetas.
Es va atorgar el reconeixement als equips guanyadors en els set emplaçaments presentats al nostre país. Sota el lema “Ciutats vives. Metabolisme & inclusivitat”. En el cas d’Alzira, el reconeixement va ser per al projecte guanyador, ORANGERIE, d’Héctor Salcedo García i la menció especial va ser per a BREEZEBLOCKS.
El projecte guanyador es durà a terme en la zona del Baix Torretxó per tal de dignificar la zona i integrar-la en Alzira, a més d’aportar un nou accés des d’Alzira a l’Hospital de la Ribera. Pel que fa al projecte guanyador , es van a construir en esta zona edificis sostenibles amb apartaments que utilitzaran energies renovables i que seran per arrendament i finançats amb fons europeus.
Garés considera que el fet que Alzira estiga entre les set ciutats que formen part d’este concurs, és una forma també de visibilitzar la ciutat i donar-la a conèixer.

Deixa un comentari