Alzira, entre els 34 municipis de l’Estat espanyol que més inverteixen en serveis socials

Alzira es troba entre els 34 ajuntaments amb millors serveis socials de tota Espanya. Són les conclusions de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials que ha publicat la seua anàlisi del pressupost que tots els ajuntaments de més de 20.000 habitants van dedicar en 2020 a Serveis Socials i Promoció Social. La capital de la Ribera Alta només compartix el distintiu amb altres dos municipis de la Comunitat Valenciana: València i Quart de Poblet.

La regidoria de Serveis socials de l’Ajuntament d’Alzira revalida este reconeixement, el qual rep per segon any consecutiu. L’estudi està elaborat amb dades de 384 ajuntaments de més de 20.000 habitants la inversió social global dels quals va ascendir a 3.157 milions, un 10% més que en l’exercici anterior. Durant l’any 2020, Alzira destinà 120 euros per habitant en despesses de Serveis Socials, mentre que Jaen, municipi que ocupa el primer lloc del ranquing, en destinà 243.

La regidora Marina Mir ha assenyalat que des de el seu departament es seguirà treballant per augmentar la inversió en servis socials al municipi.

D’altra banda, tant la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives com la Universitat de València han agraït l’Ajuntament d’Alzira la seua col·laboració en el projecte sobre el procés participatiu de la Llei i dels Laboratoris de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.

Deixa un comentari