Alzira es mobilitza perquè l’institut Josep Maria Parra conserve el batxillerat musical i d’arts escèniques

Després d’adonar-se en el procés d’admissió de batxillerat que no es podia seleccionar, s’ha iniciat una campanya promoguda per l’AMPA d’estes insititut per a recuperar el batxillerat artístic. A la campanya van sumant-se no sols la ciutadania amb ja dos mil signatures, sino també destacades figures del teatre com Carles Alberola, el grup La Tarumba, i destacats alumnes d’este institut en el món de la música com Arnau Bataller entre altres.
Este batxillerat està implantat al Parra des del curs 2009-2010. Amb tretze anys de treball, el batxillerat en arts escèniques, música i dansa és un dels trets d’identitat del centre, a més de ser des del seu inici centre de creació i exhibició de produccions teatrals i audiovisuals pròpies. Destaquen que el professorat responsable d’este Batxillerat són persons molt competents en la matèria. Pel que fa a l’alumnat, destaquen que més d’un centenar d’alumnes seguixens estudis professionals de música. D’altra banda, l’IES Josep Maria Parra es troba situat en una zona d’Alzira amb molt alumnat vulnerable, on la via de música i arts escèniques assegura un accés a la cultura de manera gratuïta.
El motiu d’este canvi és traslladar este batxillerat a les poblacions on hi ha Conservatori, com és el cas de Carcaixent. De moment, la campanya per a que la Conselleria retrocedisca porta ja dos mil signatures i no pararan fins que aconseguisquen recuperar este batxillerat artístic.
L’Ajuntament d’Alzira, a més, va a convocar un consell escolar extraordinari per tal que la comunitat educativa done suport a les demandes de la comunitat educativa del Parra i que es puga continuar cursant este batxillerat. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, a més ha explicat que ahir ja va parlar amb el secretari autonòmic d’educació.
Per la seua part el pp ha instat també al govern municipal a que prenga cartes en l’assumpte i demane la rectificació. El partit popular critica també que s’haja fet sense informar i assabentant-se per les famílies que han fet el procés d’admissió i s’han trobat amb la sorpresa Des del Partit Popular es considera que no és la primer sorpresa que duu la implantació de llei Celàa.

Deixa un comentari