Els alcaldes de la Ribera s’uneixen per a frenar l’impacte mediambiental de la proliferació de grans plantes fotovoltaiques

Alzira es suma a altres municipis de la Ribera per a frenar l’impacte mediambiental de la proliferació de grans plantes de plaques solars a diferents punts de la comarca. Els Ajuntaments demanen a la Generalitat una major capactitat per a planificar el territori i no dependre d’unes iniciatives privades sobredimensionades.

La Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco, es va reunir a Carcaixent amb representants de diferents municipis de la Ribera Alta regentats per compromís. Juntament amb els alcaldes de Carcaixent, Guadassuar, Catadau o Castelló, a la reunió va estar present l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, per a tractar la problemàtica de la instal•lació de macroplantes fotovoltaiques a la comarca. Alcaldes i regidors van traslladar la indefensió en la que es troben des de l’àmbit municipal davant la iniciativa privada i l’ocupació del territori. Així, van demanar una major capacitat per a decidir el millor lloc per a ubicar les plaques. Per al regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres, l’alternativa és clara. Cal instal.lar les estacions fotovoltaiques a zones urbanes, polígons industrials i teulades per a preservar els espais naturals.

Deixa un comentari