Alzira espera este cap de setmana temperatures al voltant de 40 graus

Davant la previsió de patir temperatures de 40º, es posen en marxa els dispositius per a intensificar la vigilància en la prevenció d’incendis i se suspenen les cremes agrícoles al terme municipal.

Demà dissabte s’espera una pujada significativa de les temperatures, arribant-se a valors màxims de fins 40ºC acompanyat de ratxes moderades de vent de ponent per al diumenge. Des de la Regidoria de medi ambient es recomana molta precaució en l’ús del foc en zones agrícoles i urbanitzacions. I és que tal i com explica el meteoròleg Jovi Esteve, este cap de setmana es pot complir la regla del 3/30, que incrementa el perill d’incendis. Jovi Esteve.

Les cremes agrícoles estaran prohibides en tot el terme municipal durant els mesos de Juliol, agost i setembre. Durant este cap de setmana, els dispositius de vigilància de la Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament, intensificaran els treballs per a possibilitar la detecció immediata de conats d’incendis. I a més se suma el voluntariat ambiental.

No obstant això, es demana la màxima col·laboració del veïnat tant per a evitar els incendis com per avisar de possibles focs.

I davant esta onada de calor, i ja que ens servisca per a tot l’estiu, des de l’Ajuntament d’Alzira es fan una sèrie de recomanacions per als propietaris de casetes o xalets. Es recomana tindre almenys una franja de 3 metres sense vegetació al voltant de l’habitatge, mantindre net el lloc de branques i fullarasca, tindre sempre a punt un mànega d’aigua suficientment llarga i tindre molta cura a l’hora de cuinar a l’aire lliure i en tot cas, evitar-ho en dies d’alerta 3.

Deixa un comentari