Alzira exhibix a l’Ajuntament les primeres reines valencianes

Amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre, Alzira, com a Vila reial, exhibirà a la façana de l’Ajuntament, la imatge de les primeres reines valencianes. D’esta forma es suma  a la campanya impulsada per la conselleria, que ha rescatat de l’oblit la figura de les 18 reines medievals del Regne de València amb una exposició al Palau i un llibre.

Les il·lustracions de les monarques compreses entre Violant d’Hongria i Germana de Foix, dissenyades per Lawerta, pretenen posar de relleu el seu paper com a conselleres al llarg de la nostra historia.

Una exposició i un llibre, impulsats per la Presidència de la Generalitat, en el marc del 9 d’Octubre, intenten visibilitzar unes dones que la història va oblidar i que han passat molts segles a l’ombra dels seus marits monarques. Des de Violant d’Hongria, dona de Jaume I, fins a Germana de Foix, casada amb Ferran II, elles van ser les díhuit primeres reines valencianes: les més desconegudes, les més vinculades amb el naixement del nou regne creat pel Conqueridor.

L’Ajuntament d’Alzira s’ha sumat a esta iniciativa i per això també posarà de relleu les dones que apareixen en esta mostra i que d’alguna manera influïren en la nostra historia.

Categories Igualtat

Deixa un comentari