Alzira formarà en prevenció de la Covid-19 a població vulnerable amb el projecte RIU
L'equip investigador està format per 7 veïnes d'Alzira i Algemesí

L’Ajuntament d’Alzira, des de l’Àrea de Serveis Socials i Inclusió Social, aposta per abordar la Covid-19 amb la promoció de la salut en barris en situació de fragilitat, a través del projecte RIU. Amb esta iniciativa impulsada per Centre de Salut d’Alzira i la fundació d’Investigació Fisabio es pretén generar un estudi d’investigació sobre l’impacte i conseqüències de la pandèmia en població vulnerable en els Ajuntaments d’Alzira i d’Algemesí.

Actualment l’equip investigador, integrat per 7 veïnes de les dos localitats, de diferents procedències culturals i que han estat formades per a la seua capacitació pel personal tècnic i Agents de Salut de Base Comunitària (ASBC) del projecte RIU, treballen en una investigació-acció participativa.

Segons ha explicat la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, el seu treball consistix a realitzar entrevistes en profunditat, grupals i individuals de manera presencial i telefònica per prevenció, a 60 veïnes i veïns dels barris de L’Alquerieta d’Alzira i del Raval d’Algemesí. A partir dels resultats de les entrevistes, es dissenyarà un taller de prevenció de la Covid-19, que s’impartirà al mes de març, adaptat a les particularitats de cada grup d’edat i cultural i que incorpora l’enfocament de gèneres. Escoltem a la regidora:

Ir a descargar

Deixa un comentari