Alzira i la Generalitat Valenciana prorroguen les mesures restrictives per la Covid-19 fins el dia 1 de març
Ximo Puig ha assegurat que tots els indicadors de contagis han disminuït, però el número de morts és "insuportable"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que tots els indicadors de contagis han disminuït, però el número de morts és, al seu parer, insuportable. Així doncs, les mesures autonòmiques i locals han de continuar respectant-se durant dos setmanes més.

D’esta manera, fins l’1 de març, s’ha de tindre en compte que, a tota la Comunitat, l’ús de mascareta és obligatori per a fer esport o passejar al nucli poblacional, tant al carrer com a les zones verdes i platges urbanes. En espais públics, els grups no poden superar les dos persones, llevat que es tracte de persones convivents, i, en espais privats, es permeten únicament les reunions familiars i socials de persones que pertanyen al mateix nucli o grup de convivència, tan a l’interior com a l’exterior. D’esta limitació s’exceptuen les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures, així com les reunions de parelles que viuen en domicilis diferents i de les persones que viuen soles, que podran formar part d’una altra unitat de convivència. Tampoc estan incloses en les limitacions les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents. Escoltem, sobre esta pròrroga de les mesures, al president Ximo Puig:

Ir a descargar

A més, es prorroga, fins a l’1 de març, inclòs, el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, així com el tancament dels municipis o grups de municipis de més de 50.000 habitants des de les 15:00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns, i des de les 15.00 hores de la vesprada dels dies festius fins a les 15.00 de l’endemà al festius.

L’hostaleria es manté tancada i només es permet el servei de menjar per a emportar. També continua en vigor el tancament del comerç a les 18:00 hores, a excepció dels establiments d’alimentació, farmàcies i els essencials. A les instal·lacions esportives, només es permet l’activitat destinada a entrenament i competicions de nivell nacional i internacional. Escoltem de nou Ximo Puig:

Ir a descargar

Així mateix, a nivell local, fins el pròxim 1 de març continuen tancats parcs, jardins i zones de joc infantils de la nostra ciutat, així com les dependències municipals, a les quals només es podrà acudir amb cita prèvia. També seguixen suspesos els tallers de joventut, activitats culturals, d’oci i espectacles. La biblioteca només oferirà servei de préstec de llibres, en horari ininterromput, de dilluns a divendres de 9:00 a 18:00 hores i dissabtes de 10:00 a 13:30 hores. L’activitat acadèmica obligatòria continua amb normalitat.

Deixa un comentari