Alzira i la Mancomunitat de la Ribera presenten la visita virtual del Llavador de l’Alquerieta

Este matí s’ha presentat en el MUMA la visita virtual del Llavador de l’Alquerieta. Una iniciativa duta a terme per l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta a través del seu òrgan de digitalització del patrimoni Riberana.
El llavador de l’Alquerieta va ser un dels llavadors que va construir la II República a la ciutat d’Alzira. En un moment que no hi havia aigua corrent en les cases este tipus d’edificis eren necessaris per a netejar la roba. Ara a través d’una visita virtual a la que es pot accedir en la pàgina web de Riberana es reivindica la seua història. Riberana s’ha encarregat de preparar una guia virtual fent més de 200 fotos per cada zona a la qual es pot vore l’espai en 360 graus, amb una resolució de més de 350 megapíxels. La visita es pot realitzar en espanyol, valencià i anglès.
Esta digitalització ha durat 2 anys i s’ha fet gràcies al conveni que fa dos anys l’Ajuntament i la Mancomunitat van firmar. Mateix conveni que va permetre la digitalització del MUMA i del Museu Faller. Tot i això es vol fer més actuacions.

Deixa un comentari