fbpx

Alzira impulsa un projecte de canvi als pous de reg amb energia solar

Compartix la notícia

L’Ajuntament d’Alzira i Alzicoop ha donat suport a un projecte d’interés per al camp centrat en el canvi a energies sostenibles, concretament a energia solar dels pous d’extracció d’aigua. Un projecte destinat a possibilitar el reg d’explotacions agrícoles ecològiques i contribuir a la protecció i col·laboració en la lluita contra els incendis forestals. Tot plegat contribuiria notablement a reduir els costos energètics del camp.

El projecte consisteix a desenvolupar infraestructures hidràuliques i instal·lacions amb energies renovables que ajuden a la sostenibilitat de l’agricultura, a la compatibilitat de la fertirrigació comunitària amb l’Agricultura Ecològica i a la protecció del Medi Ambient dels regadius del marge dret del Xúquer dins del terme d’Alzira.

El gabinet d’enginyeria MS Ingenieros ha realitzat este estudi pilot sobre una de les zones d’Alzira i que podria extrapolarse en major o menor mesura a la resta de superfície regable, tot representant un important estalvi.

Donada la complicació del projecte s’ha marcat un full de ruta per a poder fer este pla de forma participativa, incorporant tots els agricultors i el màxim d’agents interessats per buscar una major sostenibilitat per al camp valencià.

Actualment, la zona de reg que entraria en el pla, comprén les valls de la Murta i la Casella, Pla de Corbera, Forn de Carrascosa i la Barraca d’Aigües Vives amb una superfícies de 22000 fanecades.

El pressupost de l’avantprojecte és de 60.000 euros i compta també amb el suport de les entitats AVA-ASAJA, la Unió de Llauradors i la Call de la Casella i Coop.V.

Compartix la notícia

Deixa un comentari