Alzira inaugura un nou insectari contra el cotonet

Alzira planta cara a la plaga del Cotonet amb la reobertura de l’insectari. Una plantació de 2.500 kg de creïlles, dins d’estes instal·lacions, permetrà la producció de més de 750.000 unitats de Cryptolaemos. L’objectiu és poder repartir estos exemplars entre els llauradors del terme municipal, per a combatre biològicament la plaga del cotonet que assola la citricultura del Mediterrani.

La previsió és que entre els mesos de juny i setembre es produïsca el repartiment d’estes unitats que poden arribar a protegir fins a 2.500 fanecades de cultiu. L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha assegurat que, en relació a esta lluita biològica per al control de plagues, també estudien donar resposta a altres problemàtiques com la del sector del kaki. Diego Gómez, alcalde d’Alzira.

D’altra banda, tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, el projecte que, de moment, donarà servei al terme municipal d’Alzira, s’espera que, en un futur, es puga estendre a l’àmbit comarcal. A més ha afegit que l’insectari constituïx una eina fonamental que s’ajusta a l’establit en la normativa europea de reduir l’ús de pesticides.

Deixa un comentari