fbpx

Alzira ja té la seua història “resumida” en dos volumsÀudio 

Compartix la notícia

L’Ajuntament d’Alzira ha presentat junt a la Universitat de València els dos volums en els quals s’explica la història de la ciutat des de la prehistòria a l’actualitat. Els llibres, que compten amb les investigacions i el material gràfic de més de 60 experts, poden adquirir-se per un preu d’ aproximadament seixanta euros i també estaran disponibles a l’arxiu de la ciutat i a partir del divendres, en format digital a la pàgina web de l’Ajuntament.

El treball consta d’al voltant d’un miler de pàgines i ha estat codirigit per la exdegana de la facultat de geografia i història, Ester Alba Pagán i per l’arxiver municipal i cronista oficial de la ciutat, Aureliano Lairón. A més, cada capítol de la història ha estat coordinat per un professor de la Universitat de València segons el període. Es tracta d’un compendi no sols de la història d’Alzira que es tracta en el primer volum sinó també de la geografia, patrimoni i història de l’art que s’expliquen en el segon.

En l’acte han intervingut també l’arxiver municipal Aurelià Lairón, el vicerector de la UV, Jorge Hermosilla i l’alcalde d’Alzira Diego Gómez. Tots han coincidit en què es tracta d’un gran treball de recopilació on s’han destacat amb rigor els aspectes que s’han considerat pels experts més destacables de la història de la nostra ciutat. No obstant això, han destacat que només és una base perquè la història d’Alzira és molt més amplia.

Alzira Ràdio dedica des de la setmana passada un espai en El dia per davant a contar la Història d’Alzira. El podeu escoltar ací:

Compartix la notícia

Deixa un comentari