Alzira lidera la rebaixa de l’atur en l’últim any

L’atur s’incrementa durant el mes d’agost de manera generalitzada, un increment cíclic que es correspon a la finalització de la campanya d’estiu, pel que fa al sector serveis i turisme.
Ara bé, les xifres marquen una tendència des de l’últim any favorable pel que fa al mercat laboral alzireny. Si comparem amb les xifres del mes d’agost de l’any passat, l’atur s’ha rebaixat un 20 per cent. En concret en l’ultim any, 832 persones alzirenys han trobat feïna. Una dada positiva, tot i que s’ha de continuar treballant.

Pel que fa al perfil de la persona aturada a Alzira no varia massa de la resta de la comarca. Ser major de 44 anys, ser dona o treballar al sector serveis és actualment el perfil de les persones majoritàries en les llistes de l’atur. Precisament, les dones, els joves i els aturats de llarga durada són els destinataris dels programes de formació, tallers i inserció laboral de l’agència de desenvolupament Idea.

El pròxim dilluns comença la selecció del personal formador i de les participants en dos programes dedicats a dones, un d’ells per a majors de 45 anys. Es tracta dels programes Sorpren-me dona i Alzira te dona, tallers d’ocupació que combinen la formació i la contractació.

Pel que fa a la Ribera, la dinàmica ha sigut similar a Alzira i a la resta de la Comunitat Valenciana.

L’atur s’ha incrementat en la Ribera Alta de juliol a agost en tres centes persones, en Alzira l’increment ha sigut de 88 persones. No obstant això, la tendència al llarg de l’any és a la reducció d’ocupació i per això en la Ribera, durant l’ultim any dos mil persones han trobat feïna. Una reducció de l’atur en l’ultim any en tota la comarca del 13 per cent.

Deixa un comentari