Alzira no arriba a la mitjana de recollida de vidre de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Ecovidrio han presentat les dades de recuperació d’envasos de vidre en la Comunitat Valenciana en 2022. En el cas d’Alzira s’han recuperat 522 tones de material de vidre en els 187 contenidors amb què compta la ciutat.

A la Comunitat Valenciana, s’han recollit 113.820 tones de residus d’envasos de vidre (22,3 quilos per habitant), un 12,1% més que en 2021 i de mitjana, cada ciutadà va depositar en el contenidor verd 18,5 kg d’envasos de vidre, la qual cosa equival a uns 63 envasos per persona. Aquestes xifres demostren que la separació dels envasos de vidre continua en ascens en la Comunitat Valenciana.
En Alzira, no s’arriba a la xifra de mitjana de la Comunitat Valenciana. Segons les dades de l’empresa Ecovidrio, Alzira ha recollit una mitjana d’onze quilos i mig per habitant durant el 2022. En la comarca de la Ribera, el veïnat que ha fet més recollida selectiva de vidre han sigut els veïns d’Antella, amb 31,3 quilos per habitant, seguit per Gavarda, en segon lloc, i Alcàntera del Xúquer. A la cua del reciclatge de vidre se situen poblacions com Carcaixent que recicla una mitjana de 7,5 quilos per habitant, seguit d’Alberic (9,5 kg/hab) i Guadassuar ( 9,8 kg/hab).

En concret, durant el passat exercici, gràcies al reciclatge d’envasos de vidre en la Comunitat Valenciana, s’ha aconseguit: Evitar l’emissió de CO₂ en una quantitat equivalent a retirar més de 30.000 cotxes de la circulació durant un any.
Estalviar 81.300 megavats d’energia, equivalent al consum energètic dels hospitals de València durant tres mesos i un estalvi de 17 milions d’euros.
Evitar l’extracció de 136.600 tones de matèries primeres, un pes equivalent a quasi 14 vegades el de la Torre Eiffel.

Deixa un comentari