fbpx

Alzira posa en el mapa els espais cardio-protegits amb desfibril·ladors

Compartix la notícia

Alzira presenta un mapa dels espais cardio-protegits on es poden trobar desfibril·ladors. Es tracta d’un total de 30 aparells distribuïts a zones estratègiques de la ciutat. A més, la regidoria de sanitat ha programat una xarrada on s’explicaran els passos que cal seguir en cas d’infart de miocardi, una malaltia per la que moren 30.000 persones a l’any.

El mapa que ha presentat l’Ajuntament d’Alzira respon a la petició de la ciutadania de saber on estan situats els desfibril·ladors per localitzar-los ràpidament en cas d’emergència. La regidora de sanitat Gemma Alòs ha explicat que el consistori estudia estratègicament les zones precises on col·locarà els mapes perquè estiguen a l’abast de la major quantitat de persones possible. A més, el mapa estarà a la pàgina web de l’Ajuntament i en els principals edificis municipals.

D’altra banda, Pedro Quintana de l’empresa de desfibril·ladors,  CARYOSA  impartirà una xerrada informativa amb l’objectiu de fer perdre a la ciutadania a utilitzar-los.  A banda dels desfibril·ladors, Quintana presentarà també un aparell dissenyat per evitar l’ofegament per asfixia. La xarrada serà el pròxim dilluns a les 18 a la Casa de la Cultura.

El delegat de CARYOSA ha explicat també que esta iniciativa de l’Ajuntament és molt necessària perquè, en cas de parada respiratòria, cada minut que passa resulta un 10% menys de possibilitats de recuperació. A més, Quintana ha indicat que moren més persones a l’any per este incident de salut que per accidents de tràfic.

Compartix la notícia

Deixa un comentari