Alzira presentarà en FITUR el nou contenidor reciclable GUMY

Alzira col·loca pals reciclables als contenidors de xiclets. Els nous pals estan formats per un 15% o 20% pels mateixos xiclets que es tiren a les papereres. Es tracta d’un projecte pioner que es posarà de prova a Alzira durant els pròxims dies i que, a més, es presentarà a FITUR el pròxim 23 de gener. El balanç que fan l’empresa de Gumy i l’Ajuntament és positiu, malgrat el vandalisme inevitable que ha provocat la destrossa d’alguns recipients.

Recordem que Alzira fou l’any 2017 la primera ciutat d’Espanya a oferir este servei al ciutadà. La proposta va nàixer d’una preocupació del regidor Fernando Pascual per la quantitat de xiclets que hi havia apegats a les voreres de la ciutat. La mesura pretén posar més fàcil a la ciutadania l’elecció de no embrutar els carrers, tenint en compte que els xiclets tarden una mitjana de 5 anys a degradar-se i acumulen al voltant de 50.000 gèrmens.

Si l’any passat es presentava una nova composició també de material reciclat del recipient dels xiclets, enguany l’empresa ha volgut donar un pas més enllà en col·laboració amb l’empresa SOLTECO i avançar en el tema de la sostenibilitat ambiental. A més, en alguns punts on s’ha reposat el contenidor, s’ha intentat reforçar-lo per evitar que els vàndals l’arranquen. L’empresa Nemain Levante assegura que a poc a poc es va conscienciant els xiquets, mitjançant xarrades als col·legis i que, malgrat el vandalisme, sí que s’han arreplegat contenidors en  els quals s’ha trobat una quantitat considerable de xiclets.

D’altra banda, l’escriptora Marta Landete ha inclòs esta iniciativa al seu llibre Cuanto más sabes de la Comunidad Valenciana, per ser una activitat pionera a la nostra ciutat.

Categories Ciutat

Deixa un comentari