Alzira presenta les accions dels plans d’emergència social a Xarxa Salut

Alzira ha presentat hui a la tercera Jornada de Xarxa Salut les accions recollides en els plans d’emergència social que es posaren marxa arran la pandèmia al 2020 i actualment en el 2021.

La regidora de serveis socials, Marina Mir ha sigut l’encarregada de presentar el cap de serveis socials municipals d’Alzira Joan Rovira qui ha explicat la importancia del municipalisme com actor clau en la promoció de recursos de benestar social i de salut. Rovira enten que la pandèmia ha arribat en un context que ja tenia les seus problemàtiques com la desigualtat, que la pandèmia ha aguditzat. Es per això que ha volgut posar en valor el paper del municipi en situación de crisi santitària pels seus actius com són la proximitat, la presencialitat i la coordinació amb altres institucions com les sanitàries.

I sobretot un dels pilars fonamentals és la participació que es lidera des dels Ajuntaments. No es pot entendre el treball social i per la salut sense la participació.
Joan Rovira.

Esta governança participativa que descansa en el cas d’Alzira en pilars fonamentals com són un mapa d’aliances col·laboratives amb entitats socials del municipi, el consell de participación social o el Centre de participació Ciutadana. Un sistema d’associacions i xarxes que es consoliden com un matalàs de protecció de la ciutadania més vulnerable i un espai que articula el diàleg de l’administració amb la ciutadania.

Deixa un comentari