Alzira proposa ajornar les falles al pont del 9 d’octubre

L’Ajuntament d’Alzira i la JLF proposaren anit a les 9 comissions falleres que decidiren celebrar la festa en 2021 ajornar la celebració de les Falles al pont del Nou d’Octubre. Estes celebracions estaven previstes per a de l’1 al 5 de setembre. Les comissions tenen esta setmana per a decidir si accepten esta proposta.

L’alcalde Diego Gómez va explicar la situació sanitària actual amb una incidència de 304 casos per cada 100.000 h, i tot i que va en descens però de forma lenta, el més prudent és ajornar la festa. A més segons explicava el president de la junta local fallera, Jaume Bohigues, la celebració de les falles a Alzira provocarà sens dubte major afluència de gent d’altres pobles de la comarca. Una afluència que és incontrolable per part dels fallers. Jaume Bohigues, president de la Junta local fallera.

La proposta té com a objectiu celebrar les Falles en octubre d’una forma més segura ja que segons va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, en estes dates la Comunitat Valenciana estaria “immunitzada”. Confiats en la vacunació i a la tendència al la baixa de la incidència es proposa esta alternativa per a celebrar les Falles amb el menor risc possible.
Esta situació podria condicionar de forma positiva la celebració d’alguns actes més dels que es podrien haver fet a setembre, tal i com ho explica el regidor de festes, Xavi Pérez

Tant l’Ajuntament com la JLF són optimistes i partidaris d’augmentar el nombre d’actes en octubre i així celebrar una ofrena més normal, les mascletaes i alguna desfilada, encara que tot dependrà de la situació normativa i sanitària. El president de la Junta local fallera recordava que les comissions falleres tenen esta setmana per tal de decidir si accepten la proposta. I fins i tot esta proposta de celebrar falles està oberta a totes les comissions falleres, no únicament a les nou que en principi anaven a fer les falles en setembre.

Per altra banda, tant des de l’Ajuntament com per part de la JLF, es vol ajudar a impulsar als sectors econòmics relacionats amb la festa amb la celebració de les Falles.

Categories Falles Etiquetes

Deixa un comentari