Alzira recupera l’insectari al mercat d’Abastos, on ha duplicat la seua superfície
Es podrà incrementar la producció del Cryptolaemus per a la lluita biològica de plagues com la del cotonet

Alzira recupera l’insectari al mercat d’Abastos, on ha duplicat la seua superfície i es professionalitzarà, gràcies a l’aplicació de tècniques més avançades. El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha explicat que, en esta ubicació d’uns 120 m2, es podrà incrementar la producció del Cryptolaemus per a la lluita biològica de plagues com la del cotonet.

L’objectiu, entre d’altres, és poder establir una aula permanent per a investigar i on les universitats, empreses i el sector, en general, puguen desenvolupar projectes de lluita biològica, a través de programes de formació i estratègies en comú. En este sentit, el regidor ha recordat que ja s’ha traslladat a la Conselleria d’Agricultura la necessitat d’acordar una estratègia comarcal per tal d’optimitzar els recursos.

D’altra banda, ha manifestat la importància de ser respectuosos amb el medi ambient, ja que tal com assenyala la normativa europea, cal reduir la utilització de pesticides i buscar altres solucions per fer front a les plagues i que, per això, l’insectari es converteix en una eina fonamental per fer front a esta problemàtica. Un exemple d’esta eficàcia de l’insectari com a eina de control biològic, és la de la cria del Cryptolaemus, depredador natural del cotonet que constituix una de les plagues que més afecta la citricultura del Mediterrani. Escoltem al regidor, Pep Carreres:

Ir a descargar

Deixa un comentari