Alzira reduix el seu deute municipal a la meitat en una legislatura

L’Ajuntament d’Alzira ha reduït el deute municipal en l’última legislatura a la meitat. Dels sis milions de deute acumulat al 2019, ara en són tres milions unicament. Unes xifres que confirmen la reducció continuada del deute, que en 2015 se situava en quinze milions d’euros.
Esta fita económica es traduix en que ara fa set anys el deute per habitant era de 375 euros, i ara se situa en 71 euros. Segons ha explicat el regidor d’hisenda Albert Furió, esta reducció del deute municipal s’ha aconseguit a través d’un pla de pagaments de prèstecs trimestrals i dos amortitzacions que es feren en l’anterior legislatura. A més ha destacat que s’ha anat reduint el deute sense pujar impostos i amb una situació de pandèmia que ha provocat gastos imprevistos.
Este sanejament de les arques municipals arriba en un moment en que s’han incrementat els costos per la inflacció no sols per a les persones sino per a les institucions. Es per això que el regidor d’hisenda entén que amb esta situació no es convenient ni endeutar-se més i demanar un altre prèstec, ni reduir impostos per a mantindre un equilibri, tenint en compte que no s’han pujat en els ultims set anys.

Deixa un comentari