fbpx

Alzira seguirà pegant Canya a la canya

Compartix la notícia

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha començat una doble actuació de neteja de canya a Alzira i Sumacàrcer, després de la qual es procedirà al tapat del terreny amb una tela especial per matar el rizoma.
Representants de la Confederació, el Consorci de la Ribera, la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira han presentat este matí este projecte en l’antic port arener de la capital riberenca que està valorat en 89.000 €. El termini d’execució serà de 18 a 20 mesos i en el cas d’Alzira s’actuarà en 200 metres des del camp de futbol fins la pista d’atletisme.
L’alcalde d’Alzira ha reivindicat l’aposta que s’ha fet tant per l’anterior equip de govern com l’actual per a recuperar el riu per als alzirenys.

El regidor de medi ambient alzireny, Pep Carreres, ha abandonat el discurs de preservació de medi ambient, que també defensa, per a recordar la importància econòmica que té crear espais turístics sostenibles.

El president de la Mancomunitat de la Ribera, Txema Peláez, ha recordat que el Xúquer és el riu valencià per excel·lència davant la degradació del Segura o que el Túria no tinga aigua en la seua desembocadura. El president del Consorci, Óscar Navarro, ha indicat com el riu ha donat riquesa per a l’agricultura i per la instal·lació d’empreses. Per la seua banda, el representant de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, ha valorat que els ajuntaments hagen unit les seues forces en el Consorci i les Mancomunitats perquè amb l’actuació conjunta es disposarà cada any d’uns 100.000 € per actuar en diferents zones. Polo espera que el Ministeri aporte més fons propis i del fons de reconstrucció d’Europa per la covid.
Quan s’acabe amb el rizoma dins d’uns dos anys, es plantarà bosc de ribera.
Escoltem l’alcalde, el regidor de medi ambient i el representant de Confederació, en l’informatiu.

      informatiu-migdia-14-d-octubre-2020_md_57928047_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari