Alzira será candidata a capital cultural valenciana 2022

Alzira ha presentat la seua candidatura a esdevenir capital cultural valenciana l’any 2022. Este distintiu identifica els municipis que destaquen per la seua aposta decidida per la cultura com a instrument de cohesió social.

Este seria el cas d’Alzira com a candidata a capital cultural valenciana. L’informe amb que l’Ajuntament ha acompanyat la candidatura del municipi a capital cultural posa en valor les múltiples manifestacions artístiques que han tingut lloc al municipi alzireny el darrer any i que des de l’Ajuntament manifesten el seua compromís per continuar fomentant. Escoltem Alfredo Aranda, Regidor de Cultura.

El regidor del Cultura, Alfred Aranda, valora la candidatura com una oportunitat per ficar Alzira al centre de la vida cultural del territori valencià. Aranda també ha remarcat que la ciutat ha consolidat la seua programació i oferta cultural i reuneix totes les condicions exigides per a dur-les a cap el proper any.

El municipi guardonat és seu de, com a mínim, una exposició, una proposta escènica i un congrés o trobada organitzada per la Generalitat. En este sentit, la Conselleria es compromet a portar a la Capital Cultural Valenciana de cada any el màxim possible de projectes culturals.

Alzira ja va presentar la seua candidatura a Capital Cultural valenciana el 2016. Ara la situació i les competidores són altres.

Intervencions artístiques com Art al carrer, el festival Spanish Brass o els Encontres de Teatre a L’estiu són algunes de les activitats que han consolidat l’agenda cultural de la ciutat. A banda de la programació de teatre, música, dansa o pintura, destaca el moviment cultural generat des de les associacions ciutadanes com les cofradies, els grups de dansa o els cassals fallers. Sense oblidar el patrimoni històric i cultural de la ciutat, amb fites com el centenari del Gran Teatre d’Alzira, que tornarà a obrir les seues portes al setembre amb nous espectacles i actes culturals.

Deixa un comentari