Alzira serà capital cultural de la Comunitat Valenciana el 2022

Hui mateix, Cultura de la Generalitat ha determinat que les capitals culturals valencianes per a 2022 siguen Alzira i Aielo de Malferit. Les dos localitats que es convertiran en el punt de referència cultural del nostre territori. Així s’ha decidit en la comissió avaluadora que les ha seleccionades per a prendre el relleu d’Alcoi i Bocairent entre les més d’una desena de candidatures presentades.

Alzira serà la capital cultural valenciana 2022 corresponent a un municipi de més de 5.000 habitants per presentar un projecte que abasta tot l’espectre de la cultura en el sentit de realitzar accions i manifestacions artístiques que recullen les diverses arts. Una part important del projecte que lidera la capital de la Ribera Alta està relacionada amb la celebració dels 100 anys del Gran Teatre d’Alzira.
Este espai, contenidor fonamental de les manifestacions culturals a la localitat i a tota la comarca, acollirà moltes propostes artístiques de primer nivell, però també obrirà les portes a tots els usuaris perquè el coneguen, el visiten, descobrisquen la seua història i xafen el seu escenari.

La capital cultural valenciana és un segell anual creat per Cultura de la Generalitat l’any 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura, que reconeix les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic. Així ho ha explicat el Conseller de Cultura, Vicent Marzà.

Deixa un comentari