Alzira serà la primera ciutat de la Comunitat en aprovar una ordenança d’autoprotecció enfront d’incendis forestals

La normativa defineix les responsabilitats dels propietaris com a comunitat i els procediments administratius per a dur-les a terme. La proposta encara es troba en consulta pública fins este divendres, 5 de novembre, i es sotmetrà a la votació al plenari ordinari del consistori l’última setmana de novembre. Al mes de desembre, si no hi ha cap impediment, serà l’aprovació definitiva.

Segons el consistori, les formacions vegetals que hi ha a les zones forestals i que envolten els nuclis habitats constituïxen el combustible perfecte per al foc. És per això que, amb l’ordenança, es pretén marcar als propietaris el procediment d’actuació que deuen seguir per a complir amb les obligacions que es regulen a llei autonòmica de prevenció d’incendis, entre les quals es troba la creació de franges perimetrals de seguretat i la senyalització de vies d’evacuació, així com l’adequació d’hidrants a la zona.

Des de la regidoria de Medi Ambient, expliquen que l’ordenança s’ha elaborat íntegrament des de l’Ajuntament amb el vist i plau de la direcció general d’incendis. Escolta aci l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-4-novembre-2020_md_59801680_wp_1
Ir a descargar

Deixa un comentari