Alzira tanca els paratges de la Murta i la Casella per risc extrem d’incendi forestal

Des de hui el trànsit per les zones forestals queda limitat per l’onada de calor que es començava a sentir ja este matí. Objectiu? Blindar els paratges naturals contra el foc que estes darreres setmanes assola el mediterrani. L’Ajuntament d’Alzira ha informat que els paratges naturals de la Murta i la Casella romandran tancats mentre la Generalitat mantinga l’alerta per risc extrem d’incendis forestals. Així mateix, es cancel·la la cita d’esta nit amb les Naturnits. La ruta nocturna per la senda del Haca fins la Cova de la Galera haurà de posposar-se fins el proper dimecres.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit, des d’este dijous, el nivell 3 de preemergència davant risc extrem d’incendis forestals. Un perill agreujat per l’onada de calor. Motiu pel que queda prohibit fer qualsevol tipus d’activitat que puga generar risc d’incendi. En matèria de treballs forestals es prohibeix, per tant, encendre foc a l’aire lliure, realitzar cremes agrícoles o treballs amb maquinària pesada. Les restriccions afecten també l’oci. Ho explica l’Alcalde Diego Gómez.

“Este cap de setmana no és un bon moment per anar al bosc”. Ho manifestava també el president de la Generalitat, Ximo Puig. El Consell es va reunir ahir d’urgència per tancar noves mesures contra els incendis forestals davant la incidència d’esta onada de calor que arribarà al seu màxim el cap de setmana. Durant la reunió es va acordar el tancament preventiu de 22 parcs naturals de la Comunitat Valenciana. En la resta de paratges ―la Murta i la Casella al cas d’Alzira― tampoc es podrà practicar senderisme, fer barbacoes o acampar.

Deixa un comentari